Zamieszczone przez blindnul
[Inne] Zapala się esp przy 100 km/h
Zwiń
X
-
[Inne] Zapala się esp przy 100 km/h
Mam dziwny problem z ESP, a przynajmniej podejrzewam, że chodzi o ESP. Problem polega na tym, że gdy jadę dokładnie 100 km/h to po kilku lub kilkunastu sekundach zaczyna być słyszalne brzęczenie spod konsoli i odczuwalne drgania na pedale gazu, a dodatkowo auto zaczyna samo lekko hamować na różne koła wieć odczuwalne jest to jako takie szarpanie czasem mocniejsze, a czasem słabsze. Warto napisać że wymieniałem przeguby. Czy ma ktoś może jakiś pomysł? Nie ma rzadnych błędów na komputerze.
-
-
Zamieszczone przez DANIEL111Napisałem że nie ma rzadnych błędów.Jest: Czarna OIIFL Combi 1,8 TSI + DSG
Była: Czarna OII 1,9 TDI (BXE)
Komentarz
-
-
Matelli lub gkn nie pamiętam kosztował 160 zł za sztukę. Chyba raczej od razu po wymianie z racji tego że była zima więc załączanie się esp trakotowałem jako wpadanie w poślizg.
[ Dodano: Pią 16 Wrz, 11 20:06 ]
Z punktu widzenia disgnostyki komputerowej nie ma rzadnych błędów sprawdzaliśmy z mechanikiem odczytywanie podczas jazdy i wszystko jest ok. Niektórzy na forum VW wskazują na zębatke zabródzoną na przegubie lub niedopasowaną zebatkę.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez DANIEL111Matelli lub gkn nie pamiętam kosztował 160 zł za sztukę.
Komentarz
-
Komentarz